Muzikantentreffen

MUZIKANTENTREFFEN ondersteunt regionale muzikanten & bands door infosessies, workshops, jamsessies en podiumkansen.

Het repetitiekot in De BrandWoeker gaf muzikanten een plek om te repeteren, en bracht een zekere dynamiek teweeg in de Oudenaardse muziekscene.
De dienst Cultuur zag hierin kansen en richte een werkgroep op.
Onder de noemer 'Muzikantentreffen' brengen we enkele gepassioneerde muzikanten samen en trachten we verdere ondersteuning aan te bieden i.s.m. Jeugdhuis Canavia en Muziekhandel Oudenaarde.
Provincie Oost-Vlaanderen schatte het project naar waarde en kende een projectsubsidie toe aan Muzikantentreffen.

Het eerstvolgende initiatief is een Showcase in De Qubus voor beginnende bands uit de regio. Daar kunnen de bands zich tonen aan publiek, pers en organisatoren.

Maar daar houdt het niet bij op: we lanceren dit voorjaar ook een Muziekcheque waarbij organisatoren een financieel duwtje in de rug krijgen bij het boeken van Oudenaardse bands.

Hou deze pagina in de gaten voor meer nieuws, of volg ons op facebook.
 

Op vrijdag 19 mei wordt De Qubus het strijdtoneel voor een zorgvuldig uitgekozen selectie van beginnende bands. Onder het alziende oog van een professionele jury kunnen de upcoming bands uit de regio zich voorstellen aan organisatoren, pers en publiek en kunnen ze 30 minuten lang het beste van zichzelf geven om een felbegeerde plaats op het podium van enkele lokale evenementen te veroveren.