FASE 5: parking marktplein

Wat?
Aanleg parking op het marktplein zelf (zuidkant Markt). Ook de werken aan en rond de fontein starten in deze fase

Uitvoeringstermijn?
ca. 34 werkdagen

Praktische gevolgen?
De eerste twee weken moet het wegdek aan de oostkant van de Markt (zie: fase 4) nog uitharden. Daardoor kan de Markt gedurende 14 dagen enkel worden verlaten via de Minderbroedersstraat. De Einestraat en Nederstraat zijn in deze 2 weken met de wagen niet bereikbaar vanop de Markt.
Na de uithardingsperiode kan de Markt opnieuw worden bereikt via Hoogstraat en Broodstraat; wegrijden kan via Minderbroedersstraat, Einestraat en Nederstraat.

Aangezien men in deze fase begint met de heraanleg van het marktplein zelf, kan daar dus tot na de werken niet meer geparkeerd worden.
Daarom is het ook niet mogelijk de Markt te bereiken via de Minderbroedersstraat: aangezien de parkeerplaats niet toegankelijk is en zowel de doorgang aan de zuidkant van de Markt alsook de Voorburg definitief afgesloten zijn, zouden auto’s die via de Minderbroedersstraat naar de Markt rijden, komen vast te zitten.

Je kan de wagen achterlaten op één van de gratis randparkings, steeds op wandelafstand van het centrum (Gobelinstraat, dreef BrandWoeker, Neringstraat, De Ham, Meerspoort Noord en Administratief Centrum Maagdendale)