Nieuws

Weekend van de klant

30 september en 1 oktober

EEN HEEL WEEKEND WINKELPLEZIER IN CENTRUM OUDENAARDE!

Alle handelaars en horeca in Oudenaarde centrum verwennen hun klanten extra en zijn open op zaterdag én zondag.

Kom winkelen en genieten en neem gratis deel aan de wedstrijd: jouw aankoopticket is misschien € 250 waard!

 • Shop, laat je verwennen, geniet van een hapje en/of drankje, ... bij de leden van Beleef Oudenaarde
 • Noteer op je aankoopticket jouw naam + tel
 • Deponeer bij de Dienst Toerisme vóór woensdag 04.10.’17 om 17.30u
 • Trekking van 12 winnaars o.l.v. gerechtsdeurwaarder Bergé
 • Winnaars worden bekendgemaakt op facebook.com/OudenaardeWinkelStadvzw

ROK

Bedrijvenzones Ronse - Oudenaarde - Kluisbergen

Je hebt ze misschien al opgemerkt, de nieuwe ‘ROK-borden’ die de bedrijvenzones aanduiden. Deze ROK-borden kaderen in een vrachtroutenetwerk dat het Agentschap Wegen en Verkeer heeft uitgewerkt voor gans Vlaanderen waarbij de bedrijventerreinen werden onderverdeeld in clusters. AWV wil de bewegwijzering naar bedrijventerreinen op die manier uniformiseren. Ronse, Oudenaarde en Kluisbergen vallen onder dezelfde cluster en werden afgekort tot ‘ROK’.
MEER...

Van 15 tot en met 24 december organiseren we opnieuw een grote, sfeervolle kerstmarkt op de verschillende pleinen in het centrum: de Markt, de Kleine Markt en het Droesbekeplein.
En dit jaar is ook de ijspiste opnieuw van de partij!
Het stadsbestuur biedt alle Oudenaardse verenigingen én handelaars de mogelijkheid zich kandidaat te stellen om een chalet uit te baten. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen t.e.m. 15 oktober 2017.

Tentoonstelling

'Kwartier voor Aanvang'

Kwartie voor Aanvang

Foto’s uit het gelijknamige boek van Veerle Eyckermans
Actrice Veerle Eyckermans fotografeerde gedurende meer dan 7 jaar de fine fleur van het Vlaamse theater, 15 minuten voor ze de scène betraden.
Eerlijke en verrassende portretten van theateracteurs op één van de meest intieme en kwetsbare momenten uit hun spelerscarrière: een ‘kwartier voor aanvang’ van hun optreden.

De Markt is (bijna) klaar!

Opening op zaterdag 25 november

Op zaterdag 25 november vieren we de langverwachte opening van de nieuwe Markt! Jawel, het leed van de werkzaamheden is geleden en vanaf eind november (zoals oorspronkelijk gepland) is het enkel nog maar genieten geblazen op dit pareltje van een plein.

Naast de officiële inhuldiging is er ook ruimte voor animatie én een feeërieke show door Theater Tol: ‘Pedaleando - Fietsen in de Hemel’, een spektakel van -letterlijk- ‘hoogstaand’ niveau!  Iedereen welkom vanaf 18 uur!

Programma:

 • 18.00 uur: Animatie met Oudenaardse muziekmaatschappijen, majoretten en reuzen
 • 18.50 uur: Start programma met beiaardmuziek en projectie op scherm
 • 19.00 uur: Plechtige inhuldiging en toespraken
 • 19.10 uur: Parade door Theater Tol
 • 19.30 uur: Feeërieke luchtshow ‘Pedaleando - Fietsen in de Hemel’ door Theater Tol

Vooraf en aansluitend kan je natuurlijk terecht in een van de vele horeca-gelegenheden langsheen ons gezellig marktplein!

De stad Oudenaarde slaat dat weekend trouwens de handen in elkaar met de vzw Oudenaarde Winkelstad om er een heus evenementenweekend van te maken.

Van vrijdag tot en met zondag vindt namelijk ook de vijfde editie plaats van ‘Winterwarmte’. De meer dan 300 ondernemers van Oudenaarde Centrum heten u dan warm welkom. Maar liefst 60 (!) deelnemers zetten hun deuren wijd open en verwennen iedereen met speciale acties. Ontdekken, genieten & proeven troef!

21/09: Car Free Day

Ook Oudenaarde doet mee!

Op donderdag 21 september is het opnieuw de internationale Car Free Day. Daarom roepen we alle inwoners van Oudenaarde op om hier aan deel te nemen en om die dag zoveel als mogelijk de auto aan de kant te laten. Gun op 21/9 je auto een dagje verlof en pendel die dag met bus, trein of fiets.

Maar liefst 25 bedrijven, scholen en besturen uit Oudenaarde zetten mee hun schouders onder de Car Free Day.
Zorgen die dag voor rustigere wegen en schonere lucht: ON Semiconductor, OBC/Ottevaere bouwmaterialen, de politiezone Vlaamse Ardennen,  Vergokan, De Vreese logistics, Balta, KBO Mullem, KBO Levensblij, KBO St. Jozef, KBO Bevere,  de Bernardusscholen, het A.Z. van Oudenaarde, het O.C.M.W., het stadsbestuur van Oudenaarde, het Koninklijk Atheneum, KBO Mater, Basisschool Abraham Hans, KBO Leupegem, de sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen, KBO Eine, KBO Bevere, MPI ’t Craeneveld, C&C, CGGZ Zuid-Oost-Vlaanderen en KBO St. Walburga. Zij roepen de eigen personeelsleden op om mee te doen.

Ook als stadsbestuur willen we het goede voorbeeld geven en daarom werden ook al onze eigen werknemers en mandatarissen opgeroepen om zoveel als mogelijk een alternatief te zoeken voor de dagelijkse verplaatsing met de auto.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal langs de gewestweg N46 (Nederenamestraat) een 100-tal essen rooien.
De wortels van deze bomen hebben namelijk het voetpad en de rijweg beschadigd en dit heeft gevolgen voor de veiligheid van de weggebruikers. Herstelling is voorzien maar om toekomstige schade te vermijden, moeten de bomen worden gerooid.
In de plaats van de essen zullen zuileiken worden aangeplant, een boomsoort die beperkt blijft in hoogte en omvang en met worteling in de diepte zodat er in de toekomst geen schade aan de wegbekleding meer optreedt.

Car Free Day

Donderdag 21 september 2017

Car Free Day

Op donderdag 21 september 2017 is het opnieuw internationale Car Free Day.
We roepen jullie allemaal op om hier samen met ons aan deel te nemen en om die dag zoveel als mogelijk de auto aan de kant te laten.
Gun jouw auto op 21/9 een dagje verlof en pendel die dag met bus, trein of fiets!

Waterkwaliteit Donkvijver goedgekeurd

Waterrecreatie opnieuw toegelaten

Onlangs werd in de Donkvijver een drijflaag van blauwalgen vastgesteld. Op advies van het Agentschap Zorg & Gezondheid werd daarom beslist vanaf 05/09/2017 een verbod op waterrecreatie uit te vaardigen.
Op 14/09 hebben we van Toezicht Volksgezondheid gelukkig het licht op groen gekregen om het recreatieverbod op de Donkvijver op te heffen: de gebruikelijke activiteiten zijn dus opnieuw toegelaten!

Tentoonstelling Adriaen Brouwer najaar 2018

Erkend als Toeristisch Hefboomproject!

Oudenaarde kan zich nu ook op cultureel vlak meten met ‘grotere’ spelers zoals bijvoorbeeld Antwerpen, Gent of Leuven.

Toerisme Vlaanderen heeft namelijk beslist om ons tentoonstellingsproject rond Adriaen Brouwer te erkennen als ‘Toeristisch Hefboomproject’! Dergelijke projecten bezitten een sterk internationaal toeristisch potentieel en genereren een grote return voor de maatschappij en de economie.

Adriaen Brouwer is verweven met onze Oudenaardse culturele identiteit (denk maar aan de Adriaen Brouwer Bierfeesten, een “AB’ke” of het standbeeld van de man in de Kruisstraat). Het MOU wil iedereen uit binnen- en buitenland tijdens het najaar van 2018 nu ook kennis laten maken met Brouwers uitzonderlijke kunst.

(het schilderij op de foto hangt nu nog in het befaamde Metropolitan in New York maar komt voor de tentoonstelling naar Oudenaarde!)

 

Lessenreeksen sportdienst

Ruggym en Omnisport 55+

De Oudenaarde sportdienst organiseert vanaf de eerste week van oktober opnieuw twee lessenreeksen in het Sportkot in Leupegem.

 • Op maandagnamiddag van 14.30 u tot 15.30 u is er ruggym voor dames waarbij doelgerichte oefeningen worden gegeven om rugklachten te voorkomen.
 • Op donderdagnamiddag van 14.45 u tot 16 u is er GALM voor 55+. GALM staat voor Gezond Actief LevensModel en omvat omnisport aangepast aan ieders leeftijd. Spel, beweging en plezier staan hierbij centraal.

Bij beide reeksen kan je deelnemen aan een gratis proefles maar vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Alle info en inschrijvingen bij de sportdienst:
T:  055 31 49 50
E:  sportdienst@oudenaarde.be

24 uren van Oudenaarde

zaterdag 7/10/2017 - 17u45 tot zondag 8/10/2017 - 18u00

24 uren van Oudenaarde

In teams lopen en/of wandelen we in estafette gedurende 24 uur in het centrum van Oudenaarde. Elke ronde is +- 1km lang en elk team krijgt zijn borstnummer toegewezen bij inschrijving (via deze website en per team).  Er is elektronische registratie van het aantal gelopen of gewandelde rondes. Individuele deelnemers brengen we met elkaar in contact, zodat zij ook een team kunnen vormen. (TEAM 24) 

Lopen is niet verplicht: Wandelen of een buggy duwen is ook toegestaan!