Nieuws

Hartveilige stad

Volg gratis een cursus reanimatie

Het stadsbestuur en het Rode Kruis Vlaanderen willen van Oudenaarde een ‘hartveilige’ stad maken en sloten hierover een samenwerkingsovereenkomst.
Beide partners willen zo de overlevingskans verhogen van iemand die in Oudenaarde het slachtoffer wordt van een hartstilstand, en meteen ook de eerstehulpcapaciteiten van de inwoners vergroten.

Onlangs kocht de stad daarom zeven AED’s (Automatische Externe Defibrillator) aan. Deze bevinden zich aan de tekenacademie, aan de muziekacademie, aan het burgemeester Thienpontstadion, aan het begin van de Finse Piste, aan sporthal Groenhof, aan ’t Sportkot en aan de Qubus.

Het plaatsen van deze toestellen was echter slechts een eerste stap: een AED gebruiken is heel eenvoudig, maar moet altijd gecombineerd worden met beademingen en hartmassages. Daarom wil het stadsbestuur nu samen met het Rode Kruis zoveel mogelijk mensen informeren en opleiden in reanimatie en het gebruik van deze AED’s.

De opleiding reanimatie is volledig gratis maar inschrijven is verplicht.
Geïnteresseerd? Je kan kiezen uit één van onderstaande data:

  • maandag 26 juni
  • maandag 31 juli
  • maandag 28 augustus
  • maandag 25 september
  • maandag 30 oktober
  • maandag 27 november
  • maandag 18 december

De opleiding start om 19u en gaat door in het leslokaal van de brandweerkazerne (Coupure 21).
Inschrijvingen en meer informatie via veiligheid@oudenaarde.be .

Oudenaarde trakteert!

Braderie in een nieuw kleedje

Onder de noemer 'Oudenaarde Trakteert' werkte de VZW Oudenaarde Winkelstad een concept uit dat de braderie een fris elan zal geven!
Op woensdag 21, donderdag 22, vrijdag 23 (tot 20u!) en zaterdag 24 juni worden de Oudenaardse shoppers verwend met kortingen, gratis koffie, straatmuziek, steltenlopers, kinderanimatie,...
Ook de Kadeefeesten op 24/06 worden meegenomen in het programma.

Samen willen de handelaars zo in de aanloop naar de Bierfeesten het handelsleven in het centrum promoten én nu al tonen hoe fantastisch het vernieuwde stadscentrum zal zijn!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed egestas id est vehicula aliquam. Nulla vel congue nisl. Nulla bibendum tristique accumsan. Etiam eget turpis augue.

Zowel voor als achter de schermen is het stadsbestuur steeds blijven verder werken aan de ontwikkeling van recreatief verblijf op de terreinen van de vroegere Kompascamping aan de Donkvijver.
De stad heeft in Roompot Vakanties een ervaren en betrouwbare partner gevonden die enthousiast is om deze ambitie mee uit te werken.

Na een open oproep, diende Roompot Vakanties een uitgewerkt masterplan in voor de ontwikkeling van het hele gebied. In een eerste fase gaat de kandidaatstelling over de bouw van zo’n 100 vakantiehuisjes, de aanleg van vaste plaatsen voor mobilhomes en ook de ontwikkeling van meer dan 30.000 m2 groenruimte.

Deze mogelijke samenwerking zou een enorme boost betekenen voor het verblijfstoerisme in de Vlaamse Ardennen en ook de positieve impact op de lokale economie is niet gering. Zowel de stad als ook Roompot zetten trouwens sterk in op de duurzaamheid van het project met bijvoorbeeld bijzondere aandacht voor de biodiversiteit, een groene omgeving en faciliteiten voor fietsers.

Onze Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst nodigt iedereen uit een bezoekje te brengen aan hun eindejaarstentoonstelling.
De mooiste werken van de 820 kinderen en studenten staan en hangen verspreid over alle ateliers.

De laatste loodjes...

Belangrijke wijziging verkeerscirculatie Markt!

Volgens de oorspronkelijke fasering kon het middenplein niet in één keer aangelegd worden: het verkeer rijdt namelijk nog een stukje over het marktplein omdat de rijweg aan de oostkant van de Markt nog niet is afgewerkt.
Om een technisch goede uitvoering mogelijk te maken, is het echter aangewezen dat de tegels in volledige rijen worden geplaatst.

Zowel bij de aannemer als bij het bestuur is er de wil om de werken zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en de hinder voor de handelaars en bezoekers minimaal te houden. Daarom werd onderzocht hoe het middenplein ineens kan aangelegd worden zonder dat Broodstraat en Nederstraat moeten afgesloten worden.

Uiteindelijk werd DEZE OPLOSSING uitgewerkt, die de bereikbaarheid van de Markt, Broodstraat en Nederstraat garandeert.

De Adriaen Brouwer Bierfeesten zijn al sinds mensenheugenis een begrip in en rond Oudenaarde en worden traditioneel georganiseerd in het laatste weekend van juni. Door de heraanleg van de Markt, staat het hoofdpodium dit jaar eenmalig op de Ham. Ook de jeugdzone van de Jeugdraad is opnieuw van de partij, alsook de Kadeefeesten en het gezellige eigen programma van CC De Woeker op zaterdag. Niet onbelangrijk: alle activiteiten zijn ook dit jaar volledig gratis!

Grandioos Groen

Een verrassende verzameling wandtapijten

Oudenaarde kende een bloeiende tapijtnijverheid van de 15de tot de 18de eeuw. In de zestiende eeuw bereikte de wandtapijtproductie haar hoogste peil. In deze periode werd zeer kwaliteitsvol werk geleverd, met een grote verscheidenheid en in grote hoeveelheden. Hierdoor verwierf onze stad zelfs internationale uitstraling, met afnemers in heel West-Europa.
Het MOU —Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen— stelt nu voor de eerste maal een bijzonder genre binnen de 16de-eeuwse wandtapijtkunst tentoon: ‘de Koolbladverdures’.

Det tegels voor het middenplein zijn een beigekleurige kalksteen, afkomstig uit Comblanchien, een dorp gelegen in de Bourgondiëstreek.

Lorem ipsum dolor sit amet, cuis convallis ligula condimentum in.

Oudenaarde zet in op sport!

Grondige verjongingskuur sporthal Rodelos

Na het zwembad, is het nu de beurt aan de sporthal!

De stedelijke sporthal aan de Rodelos beantwoordt namelijk niet meer aan de vereisten van een moderne, gebruiksvriendelijke en polyvalente sportinfrastructuur.
Naast een nieuwe sportvloer, een uitschuifbare tribune en een gemoderniseerde cafetaria, worden ook de kleedkamers, douches en sanitair grondig aangepakt.

De werken startten op dinsdag 6 juni en zullen een jaar duren. Omkleden en douchen blijft mogelijk dankzij de plaatsing van mobiele units. Voetgangers en fietsers kunnen vanuit de Rodelos via een doorgang steeds de achterliggende sportinfrastructuur blijven bereiken. Ook de parking aan de voorzijde van de sporthal blijft voor het grootste deel beschikbaar tijdens de verbouwing.

23/04: Erfgoeddag

Thema 'Zorg'

De zeventiende editie van Erfgoeddag heeft als thema ‘zorg’ en zoekt deze keer toenadering tot de zorgsector.
Een veelzijdig thema, waarvan we in Oudenaarde verschillende invalshoeken willen belichten.