21/09: Car Free Day

Ook Oudenaarde doet mee!

Op donderdag 21 september is het opnieuw de internationale Car Free Day. Daarom roepen we alle inwoners van Oudenaarde op om hier aan deel te nemen en om die dag zoveel als mogelijk de auto aan de kant te laten. Gun op 21/9 je auto een dagje verlof en pendel die dag met bus, trein of fiets.

Maar liefst 25 bedrijven, scholen en besturen uit Oudenaarde zetten mee hun schouders onder de Car Free Day.
Zorgen die dag voor rustigere wegen en schonere lucht: ON Semiconductor, OBC/Ottevaere bouwmaterialen, de politiezone Vlaamse Ardennen,  Vergokan, De Vreese logistics, Balta, KBO Mullem, KBO Levensblij, KBO St. Jozef, KBO Bevere,  de Bernardusscholen, het A.Z. van Oudenaarde, het O.C.M.W., het stadsbestuur van Oudenaarde, het Koninklijk Atheneum, KBO Mater, Basisschool Abraham Hans, KBO Leupegem, de sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen, KBO Eine, KBO Bevere, MPI ’t Craeneveld, C&C, CGGZ Zuid-Oost-Vlaanderen en KBO St. Walburga. Zij roepen de eigen personeelsleden op om mee te doen.

Ook als stadsbestuur willen we het goede voorbeeld geven en daarom werden ook al onze eigen werknemers en mandatarissen opgeroepen om zoveel als mogelijk een alternatief te zoeken voor de dagelijkse verplaatsing met de auto.

Terug naar nieuwsoverzicht