Circulatie zijstraten N60 (Eine)

Met de realisatie van nieuwe ventweg op de N60 en de fietstunnel onder de N60 ter hoogte van de Serpentstraat, werd door het stadsbestuur beslist om ook de circulatie in de zijstraten van de N60 aan te passen.

In overleg met de buurtbewoners werd een nieuwe verkeersregeling in de zijstraten van de N60 vastgelegd. Deze verkeersregeling heeft de bedoeling om de woonwijken zoveel als mogelijk te vrijwaren van doorgaand verkeer en om het verkeer bestemd voor de handelszaken en ondernemingen langs de N60 zoveel mogelijk via de N60 en ventweg af te wikkelen.

Zo zal het verkeer verlopen na alle werken:

Pater Ruyffelaertstraat

De Pater Ruyffelaertstraat wordt voor gemotoriseerd verkeer doodlopend gemaakt ter hoogte van de voetbalterreinen van Kwik Eine.  Fietsverkeer kan wel gewoon door.
Bedrijven gelegen in de Pater Ruyffelaertstraat zijn enkel bereikbaar via de ventweg van de N60. De parking van voetbalterreinen Kwik Eine is vanuit beide richtingen bereikbaar. De woningen in de Pater Ruyffelaertstraat zijn enkel bereikbaar via de Fietelstraat.

(Uitvoering voorjaar 2018)

 

Serpentstraat

De Serpentstraat wordt voor gemotoriseerd verkeer doodlopend gemaakt ter hoogte van de fietstunnel. De woningen in de Serpentstraat zijn enkel bereikbaar via de Fietelstraat.

(Uitvoering eind juni 2017)

 

Kraneveld

In Kraneveld, de Molenstraat en de Fietelstraat worden verkeerssluizen geplaatst. Dit zijn wegversmallingen waar autoverkeer slechts in 1 richting mag doorrijden. Voor en na de sluis is autoverkeer wel in twee richtingen toegelaten. Fietsers mogen de wegversmalling wel in beide richtingen doorrijden.
In Kraneveld wordt de wegversmalling geplaatst tussen de uitgang van het retailcenter en de woning Kraneveld 71. Gemotoriseerd verkeer mag de sluis enkel doorrijden in de richting van Eine dorp.
Het retailcenter is enkel bereikbaar via de ventweg N60. Wegrijden kan wel in beide richtingen. De woningen in Kraneveld en de Cavaleriestraat zijn vanuit de beide richtingen bereikbaar. Wegrijden kan enkel via de Fietelstraat.

(Uitvoering eind juni 2017)

 

Molenstraat

In de Molenstraat wordt de wegversmalling geplaatst tussen de Ambachtstraat en de Infanteriestraat. Gemotoriseerd verkeer mag de sluis enkel doorrijden in de richting van de N60. De bedrijvenzone is bereikbaar vanuit beide richtingen. Wegrijden kan enkel via de N60. De woningen in de Molenstraat tussen de Ambachtstraat en de Graaf van Landaststraat en in de Infanteriestraat zijn enkel bereikbaar via de Fietelstraat. Wegrijden kan in beide richtingen.

(Uitvoering eind juni 2017)

 

Fietelstraat

In de Fietelstraat wordt de wegversmalling geplaatst tussen het kruispunt met de Molenstraat en de woning in de Fietelstraat 102. Gemotoriseerd verkeer mag de sluis enkel doorrijden in de richting van de Molenstraat.

(Uitvoering voorjaar 2018)

 

Terug naar nieuwsoverzicht