Infomoment Saffre Frères

28/02 om 19u in het ACM

De site van het voormalige bedrijf Saffre Frères zal de komende jaren een metamorfose ondergaan. In samenwerking met de Stad Oudenaarde gaat de projectontwikkelaar Re-Vive de verwaarloosde industriële site de komende jaren saneren en herontwikkelen. Gezien de ligging wordt gestreefd naar een gemengde binnenstedelijke ontwikkeling met voornamelijk residentiële invulling. Daarnaast is er ruimte voor kleinschalige commerciële activiteiten en diensten, horeca en buurtondersteunende functies.

Om deze ontwikkelingen kracht bij te zetten wensen Re-Vive en o.a. de Stad Oudenaarde een zogenaamd brownfieldconvenant af te sluiten met de Vlaamse Regering. In een brownfieldconvenant worden afspraken gemaakt tussen alle partijen die mee de herontwikkeling van dit vervuilde, verwaarloosde en verlaten terrein uitvoeren.

Aangezien de sloopwerken intussen gestart zijn, houden we eraan om de buurtbewoners te informeren over het ontwerp van 'brownfieldconvenant 145. Oudenaarde – Saffre Frères'.

Daarom organiseren we een infomoment op woensdag 28 februari om 19u in het AC Maagdendale, Tussenmuren 17 te Oudenaarde.
U bent van harte welkom!
De projectontwikkelaars, Agentschap Innoveren & Ondernemen en de Stad zullen ter plaatse zijn om op al uw vragen te antwoorden.

U kan ook meer informatie over de ontwerptekst vinden op www.vlaio.be/brownfieldconvenanten.
De ontwerptekst ligt ook ter inzage bij de dienst Ruimtelijke Ordening van de Stad Oudenaarde.

Er kunnen tot 14 maart schriftelijke vragen of reacties worden ingediend bij het Agentschap Innoveren & Ondernemen of bij de Stad Oudenaarde.

 

Terug naar nieuwsoverzicht