Archeologiedagen: Wat als skeletten konden praten?

Ook benieuwd naar wat eeuwenoude skeletten ons vertellen? De provinciale erfgoedsite Ename onthult de geheimen van archeologisch menselijk botmateriaal in workshops voor kinderen, een pop-uptentoonstelling en lezingen door Jessica Palmer en Marga Bonte. Je kan ook een rondleiding volgen in de prachtige Sint-Laurentiuskerk, waar een minitentoonstelling loopt over de Ottoonse fresco's en ...


Ook benieuwd naar wat eeuwenoude skeletten ons vertellen? De provinciale erfgoedsite Ename onthult de geheimen van archeologisch menselijk botmateriaal in workshops voor kinderen, een pop-uptentoonstelling en lezingen door Jessica Palmer en Marga Bonte. Je kan ook een rondleiding volgen in de prachtige Sint-Laurentiuskerk, waar een minitentoonstelling loopt over de Ottoonse fresco's en kinderen gipsen kunstwerkjes maken.

PROGRAMMA

Vrijdag 14 juni
Kinderworkshops voor scholen (helaas volgeboekt)

Zaterdag 15 en zondag 16 juni, 13.30 uur - 17 uur
Doorlopend:
- Pop-uptentoonstelling. De archeoloog van dienst geeft graag een woordje uitleg.
- Kinderworkshops voor archeologen in de dop tussen 8 en 14 jaar.

Lezingen
14 en 16 uur: Dr. Jessica L.A. Palmer, 'Hoe de dood ons scheidt'.
Archeoloog Jessica bestudeert skeletten als de meest directe bron over het leven in het verleden. Ze neemt je mee naar Aalst na de middeleeuwen. Hoe was het om er te leven en te sterven? Wat at men zoal en wat voor ziekten kreeg men? Wie werd waar begraven, en waarom?

15 uur: Historica Marga Bonte, 'Uit de grond'
Historica Marga werkt al jaren met de archeologische resten die in de kerk van Ename en op de abdijsite opgegraven zijn. Ze registreert en verpakt ze volgens de hedendaagse normen. Want de kennis over het bewaren van menselijk botmateriaal in een erfgoeddepot is enorm geëvolueerd.

BEZOEK OOK

Minitentoonstelling, rondleiding en workshop voor kinderen over de Ottoonse fresco's in de Sint-Laurentiuskerk in Ename: http://www.pam-ov.be/content/archeologiedagen-2019.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Provinciale erfgoedsite Ename
Lotharingenstraat 1, 9700 Ename (Oudenaarde) 50.8581274 - 3.6312282
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Thema
Prijs
gratis
Contact