Gedichtendag met Jana Arns

Jana Arns (Gent, 1983) is muzikante, fotografe en dichteres en dat nooit los van elkaar. Als muzikante is ze verbonden aan het ensemble Aranis, waarmee ze al 15 jaar concerteert in het binnen- en buitenland. Na haar studie klassieke muziek aan het koninklijk Conservatorium in Antwerpen volgde ze een opleiding fotografie aan het Sask. Ze exposeerde in onder meer de Salons in Sint-Niklaas en ...


Jana Arns (Gent, 1983) is muzikante, fotografe en dichteres en dat nooit los van elkaar. Als muzikante is ze verbonden aan het ensemble Aranis, waarmee ze al 15 jaar concerteert in het binnen- en buitenland. Na haar studie klassieke muziek aan het koninklijk Conservatorium in Antwerpen volgde ze een opleiding fotografie aan het Sask. Ze exposeerde in onder meer de Salons in Sint-Niklaas en Museum M in Leuven.
Als dichteres werd ze al opgemerkt in Poëziekrant, Meander, De Contrabas en de bloemlezing 'Het gezeefde gedicht'. 'Status: het is ingewikkeld' is haar debuut.

De muzikale intermezzi worden verzorgd door leden van het kamerensemble Arabeska. Het ensemble werd opgericht in 2000 en zetelt binnen de private stichting van het Katrien De Bruycker fonds. Het ensemble bestaat uit 25 muzikanten - viool, altviool, cello en contrabas - allen niet-professioneel. Ze beperken zich in hoofdzaak tot werken uit het klassieke genre. Toch werden reeds hedendaagse composities voor hen geschreven door Johan Vercruysse en Niels Grosemans. Arabeska wordt zowel artistiek als muzikaal geleid door Renaat Dreelinck.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
bibliotheek Oudenaarde
Markt 35, 9700 Oudenaarde -
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Thema
Reservaties
bibliotheek@oudenaarde.be
Telefoonnummer: +32 55 30 19 33
Contact
bibliotheek@oudenaarde.be
Fax: +32 55 30 19 33