Slechtvalkenkijkdag

Op zondag 21 mei kan iedereen tussen 10u en 15u genieten van de 2de slechtvalkenhappening te Oudenaarde. Het team van Swarovski Optik staat klaar met een legertje aan telescopen om de volwassen slechtvalken en de kuikens in ideale omstandigheden te kunnen bewonderen, leden van de Vogelwerkgroep Vlaamse Ardennen Plus geven dan weer tekst en uitleg bij zoveel moois. Wie weet zie je vlakbij de ...


Op zondag 21 mei kan iedereen tussen 10u en 15u genieten van de 2de slechtvalkenhappening te Oudenaarde. Het team van Swarovski Optik staat klaar met een legertje aan telescopen om de volwassen slechtvalken en de kuikens in ideale omstandigheden te kunnen bewonderen, leden van de Vogelwerkgroep Vlaamse Ardennen Plus geven dan weer tekst en uitleg bij zoveel moois.

Wie weet zie je vlakbij de nestbak wel een kuiken zitten of ben je getuige van de eerste vliegkunstjes van de baby slechtvalkjes! Uiteraard vliegen de trotste ouders ook voortdurend af en aan met voedsel. Spectaculaire en acrobatische vliegkunsten verzekerd!

Slechtvalken spotten doen we deze keer op een waarnemingsplaats op het kleine pleintje voor de oude kliniek. Vandaar uit hebben we een heel goed zicht op de nestbak en de omgeving. Uiteraard wordt dit stukje afgesloten voor het doorgaand verkeer, parkeren kan in de ruime omgeving. ( parking Minderbroederstraat )

In een speciaal ingerichte tentoonstellingsruimte kan je bovendien genieten van een drankje aangeboden door de Stad Oudenaarde. Want zeg nu zelf, bij de geboorte van baby-slechtvalkjes hoort gewoon een babyborrel!

De fiere peter Donaat Deriemaeker , artist Han Solo, Kristof De Landsheere van taverne Pagora en Leen Christofoli van Grafica onthulen omstreeks 11.30u eveneens de namen van de schattige uilskuikentjes!

Kom mee genieten van dit unieke natuurspektakel, het wordt een onvergetelijke moment!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
bisschopskwartier
St-Walburgastraat , 9700 Oudenaarde 50.8424387 - 3.602221
Wanneer

tot

Open op:

  • Zondag van 10:00 tot 15:00
Prijs
gratis
Contact
Fax: 0486/167430