'The Joni Mitchell Project' feat. Tineke Postma

De Zuid-Afrikaans/Belgische zangeres Tutu Puoane onderneemt een reis doorheen de muziek en poëzie van één van haar favoriete artiesten, de fantastische Canadese singer-songwriter Joni Mitchell. Ze doet dit in gezelschap van haar goede vriendin en internationaal befaamde saxofoniste Tineke Postma.


Na verschillende albums en tournees met haar eigen muziek en enkele opgemerkte samenwerkingen met het Brussels Jazz Orchestra (‘Mama Africa’, 2011), Bert Joris en de Filharmonie (‘Live at The Roma’, 2013), na een samenwerking met Vlaamse superster Bart Peeters voor diens album ‘Op De Groei’ (2014) en een rol in de dansproductie ‘Speak Low If You Speak Love’ (2015) van Wim Vandekeybus, onderneemt de Zuid-Afrikaans/
Belgische zangeres Tutu Puoane een reis doorheen de muziek en poëzie van één van haar favoriete artiesten, de fantastische Canadese singer-songwriter Joni Mitchell. Ze doet dit in gezelschap van haar goede vriendin en internationaal befaamde saxofoniste Tineke Postma.
Tutu doet veel meer met Joni’s muziek dan enkel coveren, ze drukt haar eigen stempel met haar prachtige stem en unieke frasering. De band voegt een persoonlijke sound toe aan de muziek : de verstandhouding tussen de twee dames op het podium klinkt als vanzelfsprekend, en de drie heren achter hen brengen hun eigen muzikale stem naar de stukken, zonder ooit het origineel uit het oog/oor te verliezen. Resultaat is een hoogst intuïtieve reis door een intens mooi repertoire. ‘Big Yellow Taxi’, ‘My Old Man’, ‘Hejira’, ‘River’ en veel meer, gezongen en gespeeld op een herkenbare manier, maar zoals u nog niet eerder hoorde.

Tutu Puoane - stem
Tineke Postma - alto & soprano saxophone
Ewout Pierreux - piano
Clemens van der Feen - bass
Jasper Van Hulten - drums

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
CC De Woeker
Woeker 3, 9700 Oudenaarde -
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
dienst cultuur Oudenaarde
Prijs
€ 15.0