Wigbert: 'Ticket in de Nachtkastla'

In onze hectische tijden van drukdoeners en eendags-tafelspringers, is de integere bard genaamd Wigbert een zeer aangename uitzondering. Al een kwarteeuw lang wordt hij nu al onafgebroken geknuffeld door onze radiozenders. Zijn debuutsingle "Ebbenhout Blues" schopte het zelfs tot in de Eregalerij van Radio 2, maar vergis u niet: géén van zijn liedjes zijn oppervlakkig futiele meezingers. ...


In onze hectische tijden van drukdoeners en eendags-tafelspringers, is de integere bard genaamd Wigbert een zeer aangename uitzondering. Al een kwarteeuw lang wordt hij nu al onafgebroken geknuffeld door onze radiozenders. Zijn debuutsingle "Ebbenhout Blues" schopte het zelfs tot in de Eregalerij van Radio 2, maar vergis u niet: géén van zijn liedjes zijn oppervlakkig futiele meezingers. Aangestoken door traditionele folk, blues en country, schudt deze singer-songwriter aanstekelijke, hitgevoelige melodieën uit zijn mouw.

Zijn liedjes baden voor de aandachtige luisteraar steeds in een verraderlijk melancholische ondertoon. Zijn herkenbare fingerpicking op de gitaar bezorgde hem een podiumplekje naast o.a. Bram Vermeulen en Axelle Red. Maar nog meer bijzonder is Wigbert de zacht zingende vertolker van zijn éigen, zeer persoonlijk muziek.

Zijn nieuwe tournee is getiteld naar zijn debuut-cd van exact 25 jaar geleden:"Ticket in de nachtkastla".Met:

Wigbert Van Lierde, zang en gitaar
Tom Van Stiphout op gitaren
Alano Gruarin op toetsen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
CC De Woeker
Woeker 3, 9700 Oudenaarde -
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
€ 15.0
Reservaties