Winterland '76: 'A tribute to the Music of The Band'

Op 25 november 1976 betrad The Band voor de laatste maal het podium in hun originele bezetting. De iconische zaal Winterland was het decor voor een spectaculaire show met de toepasselijke naam 'The Last Waltz'. Al hun klassieke nummers passeerden de revue: 'The Weight', 'I Shall Be Released', 'The Night They Drove Old Dixie Down'... songs die een hele generatie in vervoering brachten. Vele ...


Op 25 november 1976 betrad The Band voor de laatste maal het podium in hun originele bezetting. De iconische zaal Winterland was het decor voor een spectaculaire show met de toepasselijke naam 'The Last Waltz'. Al hun klassieke nummers passeerden de revue: 'The Weight', 'I Shall Be Released', 'The Night They Drove Old Dixie Down'... songs die een hele generatie in vervoering brachten. Vele bevriende muzikanten zoals Bob Dylan, Neil Young, Joni Mitchell en Van Morrisson kwamen een nummer meezingen.

Het is nu meer dan 40 jaar geleden dat deze magische avond plaatsvond, maar de erfenis van The Band zindert nog steeds door in het hedendaagse muzikale landschap - in de muziek van een hele generatie bands en songwriters als Wilco, My Morning Jacket, The War on Drugs en zovele anderen.
Een stel Vlaamse muzikanten met Bandbloed in de aderen vond het dan ook het geknipte moment voor een passend eerbetoon aan deze unieke groep.

Winterland '76 is géén covergroep, maar wél een tribute-band.

Winterland bestaat uit :

Gianni Marzo (Isbells) Piet De Pessemier (Mad About Mountains), Maarten Moesen (Admiral Freebee & The Bony King), Dimitri Vossen (Birds That Change Colour), Hans De Prins (Go March & Broken Glass Heroes) and Brecht Plasschaert (Marble Sounds & Yuko)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
CC De Woeker
Woeker 3, 9700 Oudenaarde -
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Organisatie
Prijs
€ 15.0
Reservaties