GRAFIEKKUNST

8 UUR/WEEK

Het atelier Grafiek profileert zich als een experimenteel atelier, waar je allerhande druktechnieken kan combineren. Grafiek omvat veel meer dan het toepassen van technieken. Het indirecte, minder voorspelbare karakter van het medium en de methodische aanpak van technieken werken complementair. Het grafisch proces is een autonoom werkinstrument: de suggestieve kracht van grafiek zit op het snijvlak tussen tekenen en schilderkunst, vertaald in een drukvorm. 

We bekijken onder andere hoe we koper, PVC, linoleum of een zeefraam kunnen bewerken. Je werkt individueel, op eigen tempo, vertrekkend vanuit de eigen leefwereld, en in een open leeromgeving. 

In de hogere graad ligt de nadruk vooral op kennis maken met technieken en het ontwikkelen van een eigen beeldtaal. In de specialisatiegraad overstijgt de leerling nog meer het ambachtelijke, en wordt de thematiek op een eigenzinnige manier verbeeld. 

De leerkracht fungeert als een soort klankbord. Tijdens je persoonlijk traject plaatsen wij enkele bakens. Via toonmomenten en evaluaties gaan leerlingen en leerkrachten met elkaar in dialoog, waarbij je je eigen werk leert kaderen en in een bredere context plaatsen.

Hilde Van Der Beken

 

ATELIER

WO    18.00 - 21.30

ZA      09.00 - 12.30