Week van de opvoeding

Huis van het kind regio Oudenaarde

Vier interessante info- en vormingsmomenten over opgroeiende kinderen, in het kader van 'De week van de opvoeding'.

Infoavond ‘praat niet over maar met kinderen’ - Tom Verhaeghe

In deze infoavond wordt stilgestaan bij het belang van spreken mét kinderen en niet (enkel) over hen. Aan de hand van concrete situaties wordt duidelijk hoe belangrijk de juiste woorden zijn voor dit welbepaald kind in deze welbepaalde situatie. Ook het woorden zoeken over moeilijkere onderwerpen (echtscheiding, overlijden,...) wordt niet uit de weg gegaan. Bedoeling is dat deelnemers zich gesterkt weten in het durven spreken met kinderen (en hun ouders).

 

Infoavond ‘De kracht van familie en vrienden bij echtscheiding’

Hoe kan je als familie en vrienden ouders en kinderen doorheen de scheidingsstorm helpen? De voordracht is gebaseerd op verhalen uit de praktijk met begeleiders van het project Alianza – CGG PassAnt vzw.

  • Wanneer: 22/05/18 om 20u
  • Waar: Schoolke Moregem, Moregemplein 28, Wortegem-Petegem
  • Meer info en inschrijven bij gezinsbond.elspet@gmail.com

 

Infoavond ‘Typisch tieners' ism Gezinsbond Zwalm / Horebeke

Sarah Van Gysegem loodst je met haar ludieke lezing ‘typisch tieners’ door de turbulente tienertijden met herkenbare verhalen, praktische tips en adviezen. Vier thema’s rond de opvoeding van tieners komen aan bod: multimedia (internet, social media, cyberpesten…), uitgaan (alcohol, drugs, vrienden…), lichaam (seks, geaardheid, looks…), gezin (gedrag, afspraken…). Bij elk thema worden er ervaringen gedeeld en krijg je praktisch tips mee.

  • Wanneer: 31/05/18 van 20u tot 22u
  • Waar: Gemeenschapscentrum, Sportlaan 3, Zwalm
  • Meer info en inschrijven bij huisvanhetkind@zwalm.be

 

Vorming ‘Groot worden doen ze vanzelf, luisteren niet altijd’ ism VCOK

Opvoeden doe je elke dag opnieuw en is niet altijd even makkelijk. Het is een proces van vallen en opstaan.
Het kan gebeuren dat een kind zich koppig opstelt, bijt, vecht, slaat of net heel stil is. Soms weet je wel hoe je het best omgaat met dergelijke situaties, maar heb je het moeilijk om het vol te houden.

In deze vorming hebben we aandacht voor het positieve aspect van opvoeden. Hoe kan ik kinderen aanmoedigen? Hoe kan ik prettig blijven omgaan met kinderen in moeilijke situaties? Welke regels en afspraken maak ik met kinderen? Maar vooral, wat betekent lastig gedrag in een bepaalde situatie? Als we beter begrijpen hoe kinderen denken en leren, kunnen we hen ook makkelijker ondersteunen.

  • Wanneer: 30/05/18 van 19u30 tot 21u30
  • Waar: CC De Mastbloem, Waregemsesteenweg 22, 9770 Kruishoutem
  • Meer info en inschrijven bij huisvanhetkind@kruishoutem.be
Terug naar nieuwsoverzicht