Blues Club

Bio: Philip Catherine moet eigenlijk geen introductie meer krijgen. Sinds de jaren ’60 is hij één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène. Zijn samenwerking met jazzgrootheden zoals Chet Baker, Tom Harrell, NHOP, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon, Charles Mingus, zijn unieke stijl en klankkleur alsook zijn ongebreidelde inzet voor de muziek, zijn van een niet te ...


Bio:
Philip Catherine moet eigenlijk geen introductie meer krijgen. Sinds de jaren ’60 is hij één van de vooraanstaande figuren van de Europese jazzscène. Zijn samenwerking met jazzgrootheden zoals Chet Baker, Tom Harrell, NHOP, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon, Charles Mingus, zijn unieke stijl en klankkleur alsook zijn ongebreidelde inzet voor de muziek, zijn van een niet te miskennen invloed geweest op de ontwikkeling van de Europese jazz.
We waren dan ook zeer trots hem te mogen verwelkomen in onze Harmonie 2 jaar geleden naar aanleiding van zijn 75-jarige verjaardag.

Deze keer brengt hij bass virtuoos Martin Wind mee voor een duoconcert.
Martin Wind is geen onbekende in de Jazzwereld. Hij is geboren in Duitsland en studeerde klassieke bass in Keulen. Al sinds ’96 woont hij in New York en is hij een veel gevraagd lid van de New Yorkse Jazz scene. Hij mag tal van prestigieuze prijzen, zoals 3de plaats in de Thelonious Monk bass wedstrijd, op zijn palmares schrijven. Hij verdiende voornamelijk zijn roem door het podium te delen met jazzgrootheden zoals John Scofield, Hank Jones, Pat Metheny, Fred Hersch en vele andere.

In 2013 werden de 2 muzikanten aan elkaar voorgesteld en het resultaat van deze ontmoeting werd onder de noemer DUO ART op cd gezet. Na verschillende succesvolle tours in Europa en in de VS, komen Catherine en Wind deze plaat nog eens spelen in onze Harmonie!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
Zaal Harmonie
markt 63 b, 9700 Oudenaarde 50.8436133 - 3.6033888
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Prijs
€ 18.0