Maatregelen in Oudenaarde

Gelieve enkel voor dringende zaken naar de balies in de stadsgebouwen te komen.

 • Voor veel attesten of uittreksels is het helemaal niet meer nodig om nog naar het Administratief Centrum te komen: deze kan je gewoon eenvoudig van thuis uit online aanvragen. ‘Mijn Loket’ is een service die inwoners toelaat om deze documenten online op een 100% beveiligde en rechtsgeldige manier aan te vragen en ze 24/7, digitaal ondertekend in de mailbox te ontvangen.
   
 • Ook veel andere zaken zoals een adreswijziging, een vergunning voor het plaatsen van een container, een rioolaansluiting kunnen online worden geregeld. Je vindt het online formulier telkens op de corresponderende webpagina!

Alle diensten blijven wel elektronisch en telefonisch beschikbaar.

Omgevingsloket

Het omgevingsloket is gesloten, behalve voor inzage in openbare onderzoeken.

De diensten zijn bereikbaar via mail of telefoon via

Activiteiten en evenementen

De intergemeentelijke veiligheidscel van de gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen (Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem) heeft bijkomende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

 • De activiteiten en evenementen van verenigingen, waaronder de verkoop van kaarten voor afhaalinitiatieven en het leveren van maaltijden, kunnen alleszins tot en met 15 januari 2021 niet doorgaan. 
 • Dit besluit wordt niet verlengd. 

Naar het besluit van de burgemeester >

Vrije tijd

 • Het zwembad zwem.com is opnieuw geopend. Meer info >
   
 • Alle activiteiten en voorstellingen van De Woeker zijn geannuleerd tot eind januari. Wie een ticket kocht voor een voorstelling zal eerstdaags gecontacteerd worden om de terugbetaling te regelen. Meer info >

Mondmaskerplicht

 • Vanaf 22 augustus ben je verplicht om altijd een mondmasker op zak te hebben en dit te dragen als je contact hebt met mensen buiten je bubbel en je geen 1,5 meter afstand kan houden. 
   
 • In bepaalde straten rond de secundaire scholen kan het op bepaalde momenten erg druk zijn. Vanaf maandag 21 september is het verplicht om een mondmasker te dragen in de omgeving van de Oudenaardse secundaire scholen. Deze maatregel is enkel van toepassing op schooldagen van 7.30 tot 17.30 uur. Op woensdagen geldt de mondmaskerplicht tot 13 uur. 
   
 • Je moet verplicht een mondmasker dragen in openbare gebouwen (stadhuis, het administratief centrum, de sporthal, de bibliotheek ...) en op het containerpark. 

Containerpark

Het containerpark is open. Je hoeft geen afspraak te maken om langs te komen.
Er zijn wel een aantal richtlijnen waar bezoekers rekening moeten mee houden.

Markten

 • De wekelijkse donderdagmarkt en de boerenmarkt in op zaterdag gaan door. 

Sociaal Huis

 • Het lokaal dienstencentrum ‘De Vesting’ is gesloten. Het sociaal restaurant ‘De Pelikaan’ biedt afhaalmaaltijden aan. Meer info >
   
 • De shuttlebus rijdt voorlopig niet rond

Meer informatie vind je op de website van de federale overheidsdienst volksgezondheid.
Zij hebben ook de meest gestelde vragen opgelijst.