Duurzaam ondernemen voor KMO’s

Als ondernemer word je om de oren geslagen met “duurzaam ondernemen”, maar wat is dit nu precies en wat betekent dit voor jou als lokaal bedrijf?
Op 19/11 kan je als ondernemer van een KMO tijdens een “proeverij” in het Centrum Ronde van Vlaanderen kennis maken met concrete toepassingen van duurzaam ondernemen die je kan inzetten in je eigen bedrijf.
Duurzaam ondernemen geeft meerwaarde aan jouw bedrijf en stoomt je klaar voor de toekomst!

 

Streven naar economische (Profit), sociale (People) en milieu (Planet) verbetering van je onderneming…. Het klinkt mooi, maar hoe doe je dat in de praktijk?

De onderwerpen waarrond wereldwijd nog heel wat uitdagingen liggen werden in september 2015 door de Verenigde Naties vastgelegd in 17 Sustainable Development Goals (SDGs).

Deze duurzame ontwikkelingsdoelen bestrijken een hele resem thema’s, zoals klimaatverandering, biodiversiteit, volksgezondheid, onderwijs en armoedebestrijding en zullen tot 2030 de wereldwijde duurzaamheidsagenda bepalen. Voor het eerst worden zowel bedrijven, NGO’s, overheden als alle andere maatschappelijke actoren aangesproken om samen deze 17 doelstellingen te bereiken

De stad Geraardsbergen vervult een regierol voor de sociale economie voor de regio Vlaamse Ardennen. Vanuit die regierol wil Geraardsbergen inzetten op de SGD’s en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Geraardsbergen organiseert hierover, in samenwerking met de steden en gemeenten in de Vlaamse Ardennen, een infosessie onder de naam “proeverij” voor alle KMO’s en geïnteresseerde bedrijven.

Dit gaat door op 19 november in het Centrum Ronde Van Vlaanderen (vanaf 19.30 uur).

Terug naar nieuwsoverzicht