Centrum Ronde van Vlaanderen

Of je nu de heroïek van de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen wil herbeleven of zelf aan den lijve wil ondervinden hoe het voelt om over de legendarische kuitenbijters te rijden, het Centrum Ronde van Vlaanderen is the place to be. Het actief belevingscentrum in Oudenaarde biedt de ultieme Ronde-beleving aan via arrangementen voor de niet-fietser, de actieve fietser alsook teambuildings voor bedrijven via het MICE-aanbod. Er is een breed scala aan activiteiten met voor elk wat wils:

  • Ronde-tentoonstelling evt. met gegidste rondleiding door ex-profs op aanvraag
  • De snoepwinkel voor elke wielerfanaat: de RondeShop
  • Het beste wielercafé ter wereld: Peloton Café
  • Fietsverhuur: Ride like a Pro
  • Omkleed – en doucheruimte: Shower like a Pro
  • Begeleide fietsrit door Johan Museeuw o.a.
  • Zaalverhuur voor MICE (meetings, events, congresses & exhibitions)

Als niet-fietser kun je de talloze verhalen ontdekken die Vlaanderens Mooiste in petto heeft in de Ronde-tentoonstelling. Er zijn gegidste rondleidingen mogelijk op aanvraag met een ex-profwielrenner (Johan Museeuw of Freddy Maertens) of CRVV-gids. Voor de kinderen is er het kinderparcours Ronde van het Varken. Als afsluiter kun je de snoepwinkel voor elke wielerfanaat binnenstappen: de RondeShop. Er is een uniek aanbod aan kledij, gadgets en boeken. Altijd fijn om als geschenk te geven, nog fijner om voor jezelf te kopen.

Als actieve fietser kun je je hart ophalen en de kasseihellingen van de Vlaamse Ardennen verkennen. Als start, tussenstop en aankomst van diverse routes én wielerhotspot in de podcast ride (La Permanence) is het Centrum de ideale uitvalsbasis vóór en na de fietsrit. Via Ride like a Pro kun je een koersfiets huren. Achteraf kun je je opfrissen in de doucheruimte en op krachten komen in het Peloton Café.

Bedrijven kunnen een meeting of teambuilding organiseren in het hart van de Vlaamse Ardennen. De unieke locatie, twee koersgerelateerde vergaderzalen, uitstekende catering via het Peloton Café en een breed scala aan activiteiten (begeleide fietsrit, expobezoek, enz.) zijn de aanwezige ingrediënten voor een onvergetelijke dag.

TARIEVEN

Volwassene: €12 l Groep (vanaf 15 pers.): €7,5 l Studenten: €6 l Kind: < 6j.: gratis
Inwoners van Oudenaarde en de deelgemeenten (Bevere, Edelare, Eine, Ename, Heurne, Leupegem, Mater, Melden, Mullem, Nederename, Ooike, Volkegem, Welden) krijgen elke eerste zondag van de maand gratis toegang tot de tentoonstelling op vertoon van hun identiteitskaart.