CRVV

Het Centrum Ronde van Vlaanderen (CRVV) is een uniek bezoekers- en belevingscentrum in Oudenaarde. Het gaat op zoek gaat naar de ziel en de heroïek van de Ronde van Vlaanderen, één van de grootste en belangrijkste wielerwedstrijden ter wereld.

In het Belevingsmuseum, op de benedenverdieping van het CRVV, kun je de Ronde van Vlaanderen elke dag opnieuw beleven, en meer nog, je kan hem zelfs winnen!
Eerst word je ondergedompeld in de traditie en sfeer van de koers tijdens de 13 minuten-durende film die op 3 schermen tegelijk vertoond wordt. Eénmaal in het feitelijke belevingsmuseum kom je aan de hand van beeld, tekst en geluid meer te weten over dit Vlaamse wielerfeest en haar helden. Aan de hand van interactieve computerschermen kan je zelf bepalen waarover je meer te weten wil komen. Er zijn ook enkele ludieke attracties: voel het gedokker op de kasseien aan den lijve, fiets virtueel enkele Ronde-hellingen op of neem naast Tom Boonen en Peter Sagan plaats op het podium van de Ronde.

Wanneer je het museum verlaat kom je automatisch in de Rondeshop terecht. De shop is ook vrij toegankelijk voor iedereen via de ingang van het CRVV. Je kan er terecht voor: (retro-)wielershirts, wielerboeken, fiets- en wandelkaarten en allerlei Ronde-gadgets.

Brasserie De Flandrien (erkend fietsvriendelijk café) maakt ook deel uit van het CRVV en is een museum op zich. Je kunt er te midden honderden oude wielertruien, drinkbussen, affiches, foto’s en memorabilia een huiseigen Flandrienbier drinken, een Spaghetti Boononaise verorberen of een Coupe Koppenberg nuttigen. Er is een zonneterras en bovendien zijn er live sportuitzendingen op groot scherm.

Ook groepen zijn er meer dan welkom en kunnen er terecht voor een ontbijt of middagmaal. De openigsuren van de Brasserie De Flandrien zijn de volgende: maandag t.e.m. donderdag van 10u tot 18u en op vrijdag, zaterdag enz ondag van 8u tot 22u..

Het Centrum Ronde van Vlaanderen is de ideale startplaats om per fiets de Vlaamse Ardennen te verkennen. Er is een fietsenstalling, alle routes zijn er te koop en het is tevens de startplaats van de Ronde van Vlaanderen fietslussen (72, 80 en 114km). Achteraf kan je ook komen douchen of recupereren met een drankje of een hapje in de brasserie.

Het CRVV organiseert en ondersteunt ook tal van fietsevenementen: De Gouden Flandrien, De RetroRonde van Vlaanderen, … Bekijk de kalender op hun website.

CRVV introfilm