Broekstraat: fase 1

10/09/2018

De herinrichting van het St. Jozefsplein (met de Terkerkenlaan, Gelukstede en Galgenstraat) werd reeds gepland in de vorige legislatuur. Een subsidiedossier voor de riolering werd ingediend bij de VMM maar raakte pas in 2017 goedgekeurd. Het ontwerp hiervan zal dit jaar ter goedkeuring aan de gemeenteraad worden voorgelegd, de start van de werken is voorzien in 2019.

Voorafgaand aan deze belangrijke werken zal de Broekstraat (deel tussen Dijkstraat en Gelukstede) worden vernieuwd, dit om te vermijden dat er te grote debieten gemengd rioolwater zouden aansluiten op het nog aan te leggen rioolstelsel van het St. Jozefsplein.

De “weg- en rioleringswerken in de Broekstraat – fase 1: Dijkstraat tot Gelukstede”  starten maandag 10 september 2018.

UPDATE 29/10: Momenteel is men riolering aan het aanleggen tussen Pauwel Vanderscheldenstraat en in/uitrit parking NMBS. Waar er reeds riolering werd gelegd in gedeelte vanaf Gelukstede werd een voorlopige steenslagverharding aangelegd voor bereikbaarheid van woningen.

Er kan niet meer ingereden worden in parking NMBS via Broekstraat, uitrijden wel nog mogelijk. Fasewisseling zal vermoedelijk eind november 2018 zijn, de aannemer zal hiervoor de eerste fase afwerken tot onderlaag in asfaltverharding. Als alle werken voltooid zijn (fase 1 + fase 2), zal de toplaag in asfalt in zijn geheel over de volledige projectzone worden gegoten.

 

  • Aannemer : NV Vindevogel, Neerrechemstraat 1 te 9770 Kruishoutem;
  • Kostprijs : 1.130.369,68 EUR excl btw;
  • Uitvoeringstermijn: 80 werkdagen;
  • Contactpersoon: werftoezichter Geert Vandriessche (Geert.Vandriessche@oudenaarde.be / 055 33 51 85)