×

Uitkijken naar de Retroronde

15 en 16 juni

Stad Oudenaarde en het Centrum Ronde van Vlaanderen maken zich op voor de veertiende editie van de Retroronde. In het weekend van 15 en 16 juni kleuren renners in vintage koerskledij opnieuw het landschap van Oudenaarde. Ook als je niet meefietst, is het een unieke ervaring om de retrosfeer te komen opsnuiven.

De Retroronde is een nostalgisch fietsevenement dat elk jaar deelnemers uit heel Europa naar Oudenaarde brengt. Wollen truien, worstenhelmen en oldtimerfietsen karakteriseren het tweedaagse programma, georganiseerd door het Centrum Ronde van Vlaanderen in samenwerking met stad Oudenaarde. 

  • De kernactiviteit is de retrorit op zondag. Op een parcours van 40, 80 of 120 km ontdek je de mooiste parels van de Vlaamse Ardennen. Om je klimmersbenen af en toe wat rust te gunnen, zijn er meerdere bevoorradingsposten in een idyllische setting. Onder andere verse aardbeien, ijsjes, rijsttaarten en animatie in retrostijl geven je de energie om er weer tegenaan te kunnen.
  • Op zaterdag wordt nog een Paterberg- en Koppenbergrit van 25 km gereden, maar ook voor niet-fietsers zijn er thema-activiteiten voorzien. Dit jaar is het programma wat breder getrokken door meer in te zetten op beleving op de site in Maagdendale. 
  • Een retrorommelmarkt op beide dagen, een retrobal op zaterdag, dansinitiaties, workshops, volksspelen en livemuziek katapulteren de bezoeker naar onbezorgde tijden.

Alle activiteiten behalve de retroritten zijn gratis. Meer informatie en inschrijven via www.retroronde.be. Wie inschrijft voor 27 mei, krijgt een gepersonaliseerd rugnummer. Wie inschrijft voor 20 april, krijgt bovendien 5 euro korting.