Laatste nieuws

Vlaanderen Feest

Zing mee op vrijdag 6 juli!

Op vrijdag 6 juli kleurt, maar vooral klinkt, het Oudenaardse centrum één en al Vlaams. Ons rijk, populair muzikaal erfgoed staat daarbij centraal.
Om 19u nodigen wij jong en oud uit om mee te zingen met de Vlaamse klassiekers.
Op het meezingconcert zetten vier doorwinterde muzikanten u aan om mee te zingen met het werk van overleden Vlaamse artiesten.
Wij zorgen voor tekstbrochures!

Daarna zet 'De Eenzaam Zonder Jou Band' de Markt helemaal op stelten met een 100% Nederlandstalig belevingsbal: "Kom van dat dak af en dans!"
Feestbeest Loes Van den Heuvel, alias Carmen van De Kampioenen, neemt iedereen op sleeptouw.
 

Lees hier meer over dit gratis feest en de feestzitting 'Kijken is de kunst' door Jan Hoet Junior op zaterdag 7/07.

Oudenaarde, Heuvelland en Waregem hebben de handen in elkaar geslagen voor de heruitgave van een fietskaart als een stille getuige van de gebeurtenissen tijdens WO 1.

2018 is een memorabel jaar.
Het is maar liefst 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog. Oudenaarde werd dankzij twee Amerikaanse helden, sergeant Smithhisler en private Burke, na vier lange jaren bevrijd. Deze twee helden worden geëerd tijdens het herdenkingsweekend van 25 tot en met 27 mei 2018, dat plaatsvindt in Oudenaarde.

ONTDEK ER ALLES OVER!

Stad Oudenaarde, brouwerijen Liefmans en Roman en organisatiebureau Pete’s Promotions werkten een feestprogramma uit waarbij iedereen, van horeca tot handelaars, betrokken is en samenwerkt.

Een initiatief van de werkgroep Kerkonthaal Sint-Walburgakerk en de kunstkring “Die Cierlycke” en met steun van de stad Oudenaarde en de provincie Oost-Vlaanderen.

Die Cierlycke is een Oudenaardse Kunstkring die haar leden amateurkunstenaars, voornamelijk mensen met een academische opleiding, de gelegenheid geeft om met hun werk naar buiten te treden. Daartoe organiseren ze nog steeds in het voor- en najaar een groepstentoonstelling in Oudenaarde, eventueel aangevuld met een gelegenheidstentoonstelling zoals nu in de Sint-Walburgakerk in het kader van de Open Kerken Dagen.

De schilderijententoonstelling is toegankelijk van zaterdag 2 juni tot en met zondag 2 september 2018 en dit op volgende dagen en uren:

Dins-, woens-, vrij- en zaterdag van 14.30 tot 17.00 u
Donderdag van 10.00 tot 12.00 u en van 14.30 tot 17.00 u
Zondag van 14.00 tot 17.30 u

Bijzonder programma Open Kerken weekend zaterdag 2 en zondag 3 juni:

14.30 - 17.00 u schilderijententoonstelling “Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen”
15.00 u geleid bezoek door Deken Luc Van  Den Velde met accent op enkele figuren die hun beeltenis hebben in de kerk

Bezoek één van de oudste molens van het land in Vlaanderens mooiste landschap.

Pagina's

Promofilm Oudenaarde