×

Recyclagepark langer open en extra vrije inloopdag

Van 2/04 t.e.m. 30/09

De stad Oudenaarde past vanaf 2 april de openingsuren van het recyclagepark aan. Vorig jaar werd een bevraging georganiseerd bij de gebruikers, waaruit er nood bleek aan meer flexibiliteit, enkele aanpassingen in het afsprakenproces en een extra vrij inloopdag. Daar komt de stad nu aan tegemoet.

Langer open tijdens de zomer

Er wordt opnieuw een zomer- en winterwerking ingevoerd in het recyclagepark. 

  • Tijdens de wintertijd, van oktober tot en met maart, blijven de openingsuren hetzelfde. 
  • Tijdens de zomertijd, van april tot en met september, zal het recyclagepark drie dagen per week een uur langer openblijven. Concreet is het voor particulieren van 2 april tot en met 30 september mogelijk om op dinsdag, donderdag en vrijdag een afspraak te maken tot en met 17.30 uur.

Meer bezoekers en meerdere afspraken tegelijk

Ook het aantal mogelijke bezoekers per tijdsslot wordt verruimd van 25 bezoekers per 45 minuten naar 25 bezoekers per 30 minuten. Dat betekent 26.200 extra bezoekmomenten per jaar. 

Vanaf april zal je ook meerdere afspraken tegelijk kunnen vastleggen. Heb je veel afval en kan je niet alles in één keer vervoeren? Dan kan je bijvoorbeeld twee afspraken boeken binnen een tijdslot van 30 minuten of een afspraak in de voor- en namiddag maken. 

Je afspraak annuleren hoeft bovendien niet meer telefonisch, maar kan gebeuren via de bevestigingslink. 

Extra vrije inloopdag, alleen voor groenafval

Er komt een extra vrije inloopdag op zaterdag als je alleen groenafval bij je hebt. 

Heb je ander afval bij of zowel groenafval als ander afval? Dan moet je wel nog een afspraak maken.