LAATSTE NIEUWS

Het  coronavirus (Covid-19) beheerst het nieuws. Ondertussen heeft het virus zich verspreid in zowat gans Europa, ook in België. De gezondheidsautoriteiten in ons land doen er alles aan om de volksgezondheid te beschermen en een verdere verspreiding tegen te gaan. 

Ook in Oudenaarde wordt de situatie door verschillende instanties voortdurend nauw opgevolgd. 

Via 'Meer lezen' vind je steeds de laatste stand van zaken.

Veel (oudere) Oudenaardisten zitten alleen thuis en kunnen beter niet buiten komen, ook niet om naar de apotheek te gaan of om boodschappen te doen.

Op initiatief van de Oudenaardse jeugdraad, worden daarom alle hulpvragen gebundeld op het platform ‘Oudenaarde helpt!’. 
Ook vrijwilligers die zich willen inzetten voor hulpbehoevenden, kunnen terecht op dit platform.

Medewerkers van de jeugdraad en de stad stemmen dan vraag en aanbod op elkaar af.
Je kan ook telefonisch jouw hulpvraag stellen via 0475 27 55 09.

 

Op ons online participatieplatform inspraak.oudenaarde.be werden zonet drie nieuwe projecten geplaatst:

1// We zijn bijna klaar met de opmaak van een beheersplan voor zowel het kasteel als het omliggende Liedtspark. Een laatste en belangrijke fase, is het uitschrijven van een toekomstvisie. Maar hoe zien jullie dit?

2// In 2018 kochten we de tuin aan van het voormalige Zwartezustersklooster. De ommuurde kloostertuin zal nu worden omgetoverd tot een publiek toegankelijk stadsparkje. We willen ook jullie mening over de opwaardering van deze historische tuin!

3// De herinrichting van de Woeker-site met de bouw van een gloednieuwe cultuurzaal wordt een van de belangrijkste projecten deze legislatuur. Binnen dit project moeten keuzes worden gemaakt en daarbij kunnen we jullie hulp gebruiken!

Deel jouw mening en beslis zo mee over de toekomst van Oudenaarde!

Het zijn financieel zware tijden voor heel wat ondernemers, dus wil het Oudenaardse stadsbestuur de ondernemers een hart onder de riem steken om deze moeilijke periode door te komen.

Lees verder via 'Meer lezen'.​

Zowel de wekelijkse donderdagmarkt als de boerenmarkt in Oudenaarde gaan tot nader order niet door.

De richtlijn vanuit de Nationale Veiligheidsraad stelt dat alle markten moeten worden gesloten, tenzij ze onontbeerlijk zijn voor de voedselvoorziening. 

Binnen de veiligheidscel van de politiezone werd deze voormiddag beslist om geen markten te laten doorgaan op het gehele grondgebied van de zone.

Ondertussen werd in het Ministerieel besluit ook verduidelijkt hoe deze richtlijn dient geïnterpreteerd te worden; markten mogen enkel doorgaan indien er in de onmiddellijke omgeving geen voedingswinkels te vinden zijn. Dit is binnen de zone nergens het geval.

Doe de woontest!

Thuis in de Toekomst

Hoe we wonen, verandert razendsnel. Wat er allemaal anders wordt, is niet altijd even duidelijk.

Daarom lanceert de Vlaamse overheid samen met de stad Oudenaarde 'Thuis in de Toekomst'. Via deze online woontest geef jij ons informatie over hoe je graag wilt wonen. En daarmee kunnen we samen plannen voor de toekomst maken.

(Bovendien krijg je al een kleine inkijk in het wonen van morgen.)

Nieuwsgierig? Doe HIER de woontest.