×

Gezocht: vrijwilligers

Anderstalige nieuwkomers helpen zoeken naar woning

Voor anderstalige nieuwkomers die in onze stad komen wonen, is het niet eenvoudig om bijvoorbeeld een nieuwe woning te vinden. Wil jij hen daarbij ondersteunen als vrijwilliger? 

In de stad Oudenaarde is er een Lokaal Opvanginitiatief (LOI) voor 20 personen, die een aanvraag deden tot erkenning als vluchteling in ons land. Nadat ze een langdurige verblijfsvergunning hebben toegekend gekregen, mogen ze het opvanginitiatief verlaten en moeten ze op zoek naar een eigen woonst. Dat blijkt een aartsmoeilijke opdracht met heel wat hindernissen, zoals onder andere de taalbarrière. Nochtans vormt een woning de basis van een nieuw leven hier: pas na het vinden van een huis kan men beginnen aan het uitbouwen van een toekomst. 

Wie zoeken we?

  • Wil jij graag als vrijwilliger nieuwkomers ondersteunen bij het helpen zoeken naar een eigen woonst? 
  • Wil jij helpen om de taal- en cultuurdrempels te verlagen? 
  • Kan jij je regelmatig een aantal uren per week vrijmaken om iemand op sleeptouw te nemen en ook hun Nederlands te oefenen? 

Stuur dan een mailtje (of voor meer informatie) naar loi@oudenaarde.be. Na een kennismakingsgesprek met een medewerker van het Lokaal Opvanginitiatief wordt gezocht naar een juiste match met één van de anderstalige nieuwkomers.