×

Verhuiswagen of container voor werken voorzien?

Vraag inname openbaar domein aan

Heb je een verhuis gepland en wil je voldoende plaats voorzien voor de verhuiswagen? Of plan je afbraakwerken en wil je een container voor jouw huis op straat zetten? In deze situaties neem je een stuk straat of voetpad in beslag en spreken we over inname openbaar domein. Hiervoor is een vergunning nodig. Hieronder lees je welke stappen je hiervoor moet ondernemen. 

Stap 1: jouw vergunning aanvragen

Een aanvraag indienen kan online via www.oudenaarde.be/innameopenbaardomein  14 kalenderdagen voor de geplande startdatum van de werken. Je geeft een duidelijke start- en einddatum aan, een plaatsbeschrijving en een innameplan waarop je met foto's en afmetingen duidelijk maakt over welk stuk openbaar domein het gaat. 

Stap 2: onderzoek door diensten en college

De aanvraag wordt onderzocht door de stadsdiensten en het college van burgemeester en schepenen.

Stap 3: goedkeuren vergunning

Na het onderzoek wordt de vergunning goedgekeurd en kan je beginnen met de geplande gevelwerken of verhuis. 

Goed om te weten

  • De kostprijs? Een vergunning krijgen is op zich gratis, tenzij je betalende parkeerplaatsen inneemt. In dat geval betaal je 6,20 euro per dag per parkeerplaats. In sommige gevallen is ook een borgsom nodig, die varieert naargelang de omvang van de inname. De borgsom wordt na de werken volledig terugbetaald. 
  • Het is heel belangrijk om bij een inname van openbaar domein te zorgen voor een veilige passage voor passanten. Daarom is het belangrijk een correcte signalisatie aan te brengen, zodat voetgangers bijvoorbeeld duidelijk zien dat ze niet op het voetpad kunnen blijven wandelen. Signalisatie kan je huren bij onze technische dienst in de Paalstraat.