×

Vraag jouw gratis boom of plantgoedpakket aan

Vanaf 23 september

Oudenaarde wordt binnenkort weer wat groener. Elke inwoner kan (per adres) namelijk een gratis boom of plantgoedpakket bestellen vanaf maandag 23 september om 8.30 uur. Wees er snel bij, want op is op!

Waarom doen we dit?

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor de natuur en het klimaat. Bomen brengen leven: ze produceren zuurstof, zorgen voor verkoeling, vangen fijnstof, lokken vogels en hun aanblik geeft rust. 

Met de ondertekening van het Lokaal Energie-en Klimaatpact ging Oudenaarde ook de ambitie aan om één extra boom aan te planten per inwoner én één halve meter extra hagen/geveltuintjes aan te planten tussen 2019 en 2030. Vanuit de stad proberen we daarin zeer praktisch te gaan ondersteunen, met onder andere deze gratis bomen- en plantgoedactie.

Wat is nieuw?

De eerste editie van de gratis bomenactie was zo'n overweldigend succes, dat we nu 750 exemplaren gratis ter beschikking stellen én het aanbod uitbreiden. Je kan deze keer niet alleen kiezen uit zowel hoog- als halfstambomen, maar ook uit een plantgoedpakket. 

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Ons aanbod is te raadplegen via www.oudenaarde.be/gratis-bomenactie .
  • Per adres kan je één boom of plantgoedpakket bestellen, zolang de voorraad strekt.
  • Bestellen kan vanaf 23 september om 8.30 uur via het bestelformulier
  • De bomen afhalen kan in het weekend van 30 november bij onze technische dienst in de Paalstraat. Om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen, wordt er gewerkt met tijdsloten. Afhankelijk van het aantal bestellingen worden de afhalingen gespreid over één of twee dagen. Je ontvangt kort voordien nog een bevestigingsmail waarin je jouw tijdslot voor afhaling kan aanduiden.

Boomplantactie RLVA – t.e.m. 2 november

Zin gekregen in nog meer groen? Het gratis bomenaanbod kadert in de (ruimere) boomplantactie die Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen (RLVA) nog tot en met 2 november organiseert. Door haagplanten, struiken en boompjes, hoogstambomen, fruitbomen  aan zachte prijzen aan te bieden, wil RLVA het streekeigen groen in onze regio een boost geven. Wie bij het RLVA plantgoed bestelt kan het samen met de gratis boom of het gratis pakket plantgoed van de stad Oudenaarde afhalen in het weekend van 30 november in de Paalstraat. Alle info over hun actie vind je hier >