×

Vrijwillige chauffeurs gezocht

Zit je graag achter het autostuur en heb je wat vrije tijd over? Voel je er wat voor om mensen met een laag inkomen en een beperkte mobiliteit, bijvoorbeeld door ziekte of ouderdom, te vervoeren zodat ze kunnen blijven deelnemen aan het dagelijkse leven? Dan is vrijwilligerswerk bij Mobitwin Oudenaarde iets voor jou!

---

Wat is het

Mobitwin is de nieuwe naam voor de Minder Mobielen Centrale. Het is een sociale mobiliteitsdienst die ook door de stad Oudenaarde wordt aangeboden. Het biedt een betaalbaar vervoersalternatief voor mensen met een laag inkomen en een beperkte mobiliteit, bijvoorbeeld door ziekte of ouderdom. Inwoners die een beroep doen op Mobitwin worden door vrijwillige chauffeurs van deur tot deur vervoerd. 

Groot succes

Voor de ritten is de dienst volledig aangewezen op vrijwilligers. Door het grote succes van Mobitwin worden nu dringend extra vrijwilligers gezocht. Zij zorgen ervoor dat de gebruikers kunnen blijven deelnemen aan het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld door familie te bezoeken, doktersafspraken te kunnen maken of naar de supermarkt gebracht te worden.

Wat wordt verwacht / geboden

  • Je ontvangt een kilometer- en wachttijdvergoeding. 
  • Je bent verzekerd tijdens je ritten. 
  • Je kan zelf aangeven welk soort ritten je verkiest: lange of korte, veel of weinig, flexibel of eerder vast. 
  • Het staat je altijd vrij om een verzoek te weigeren. 
  • Via de Mobitwin-app ontvang je een handig overzicht van bevestigde afspraken. 
  • Proefdraaien zonder je meteen te verbinden? Dat is mogelijk tijdens de week van de vrijwilliger van 2 tot en met 10 maart. 

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen contact opnemen met valerie.maryns@oudenaarde.be of 055 21 9700 (1301).