×

Week van de Duurzame Gemeente 2024

Ontdek onze activiteiten

Oudenaarde neemt ook dit jaar deel aan de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september. Tijdens die week zetten we onder andere duurzame helden en acties rond duurzaamheid extra in de verf. Ontdek hier het volledige programma. 

Gratis lezing ‘Hoe leven wij in 2050?’ I Ma 16/09 I 19.30-21.30 uur I CC De Woeker

Tijdens deze interactieve sessie duiken we in de toekomst en ontdekken we wat de Europese Green Deal voor ons betekent. Dit ambitieuze plan streeft ernaar om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken. We bespreken hoe we samen deze groene transitie kunnen realiseren op een manier die eerlijk, inclusief en economisch haalbaar is. Kom langs, stel je vragen en praat mee over onze gezamenlijke toekomst. Graag vooraf inschrijven via https://avansa-vlad.be/r/4211. Hulp nodig? Contacteer ons via milieu@oudenaarde.be .

Klimaattafel WIJK-up I Woe 18/09

We nodigden alle inwoners van de Sint-Jozefswijk en omliggende straten uit voor een wijktafel, die kadert binnen onze ondertekening van de Vlaamse doelstelling van het Lokaal Energie- en Klimaatpact. Onder begeleiding van intercommunale SOLVA informeren we hen op de klimaattafel WIJK-up over hoe ze hun woning en omgeving duurzamer kunnen maken en samen met de buurt kunnen bijdragen aan een beter klimaat. 

Huldiging van onze duurzame helden I zo 22/09

Wie volgen Roger De Vos, het fokveedagcomité en KABK op? Naar jaarlijkse gewoonte zetten we onze duurzame helden in de kijker: inwoners, scholen, organisaties, verenigingen, diensten, bedrijven of andere groepen die hun steentje bijdragen aan een duurzame samenleving. Van zwerfvuil ruimen tot het realiseren van een groene speelplaats. We stellen ze binnenkort aan je voor.

Gratis bomenactie (en ander plantgoed)

23 september wordt het startschot gegeven voor onze gratis bomenactie. Elke tuin in Oudenaarde, groot of klein, kan een bijdrage leveren aan de natuur, het klimaat en de biodiversiteit. Na het succes van vorig jaar herhalen we de actie en breiden we het aanbod uit. Meer informatie volgt nog.

Inzamelbox voor oude gsm's

Liefst drie miljoen gsm's en smartphones liggen vergeten in een lade en dat terwijl ze veel waardevolle grondstoffen bevatten of nog prima werken. Daarom plaatsen we een inzamelbox waar onze inwoners deze oude toestellen kunnen deponeren.