×

Zomer lang sporten in Oudenaarde

Nieuwe sportplek en opfrissing sportplekjes

Nog tot het einde van de zomer kan je aan de achterkant van het station een Urban Hang Out vinden. In deze pop-up sportzone kunnen jongeren elkaar ontmoeten en bewegen. Er is een pannakooi voor voetballers, een calisthenics cube of openluchtfitness en er zijn ook extra zitplaatsjes voorzien. Met ludieke uitdagingen en records wordt iedereen gestimuleerd om in beweging te blijven tijdens de vakantie, wanneer veel sportclubs even de deuren dicht houden. Er is toezicht voorzien aan deze plek.

---

Waarom

Met de Urban Hang Out willen de jeugd- en sportdienst niet alleen een extra sportkans voorzien, maar ook de stationsomgeving levendiger en veiliger maken.

Uit het buurtonderzoek ‘Samenleven in de stationsbuurt’ Hogeschool VIVES blijkt dat zowel buurtbewoners, treinreizigers als NMBS-personeel meer ontmoetingsplekken aan het station wensen. Daarnaast uitten Oudenaardse jongeren de nood aan meer ontmoetings- en sportplekken in onze stad. Tot slot toont onderzoek aan dat urban sports indirect een invloed hebben op veiligheid en criminaliteit. 

Er is aan de Urban Hang Out toezicht voorzien. zo staat de volledige zone onder camerabewaking door de NMBS. De stadswacht en politie nemen de Urban Hang Out-zone mee in hun rondes. 

Nog meer sportplekjes

De stadsdiensten zullen een hele zomer lang beweegplaatsen in de stad opknappen. Onder meer de speelpleintjes worden opgefrist. Op het fonteinplein in Leupegem werd de belijning van het basketbalterrein vernieuwd en in Heurne werd aan de schietstand een nieuw voetbaldoel geplaatst. Binnenkort opent ook een nieuw voetbalveldje aan KWIK Eine. En zo gaat het de hele zomer door. 

Alle opgeknapte plekken zullen in de kijker worden gezet op de Facebookpagina van de jeugddienst.