Streekproducten

Je kan in Oudenaarde niet alleen een lekker streekbiertje of jenevertje degusteren, er zijn ook de vele lekkernijen en typische streekspecialiteiten die je zeker eens moet proeven ! 

Oudenaarde heeft niet alleen een bier dat de naam van Adriaen Brouwer draagt, ook een Adriaen Brouwertaartje en Adriaen Brouwer kaas zijn erg smakelijk.
Adriaen Brouwertaart is een amandelgebak met onderaan een laagje ananas en bovenaan geschaafde amandelen met een fijn laagje bloemsuiker afgewerkt. Heerlijk om bij een koffiepauze op een terrasje te proeven!

De Oudenaardse kaasmeester Luc Callebaut heeft de ambachtelijke Adriaen Brouwer kaas gecreeërd. Het is een klassieke abdijkaas met de smaak van volle melk en de licht zurige toets van het Adriaen Brouwer bier, waar het 3 dagen in ondergedompeld wordt. De zachte smaak van deze kaas komt zeer goed tot zijn recht met bruin brood en uiteraard met een gelijknamig biertje. Verder zijn er ook nog Sloeberkaas en Liefmanskaas te verkrijgen. 

Nog meer lekkers voor op de boterham is een sneetje Ename abdijham, een zeer lichtjes gezouten en langdurig gedroogde ham van topkwaliteit. Het typische eraan is zijn edel aroma, lichtjes verwant met het Ename abdijbier, wat maakt dat deze twee perfect samen te consumeren zijn.

 

Ontdek alle Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten op https://www.lekkeroostvlaams.be/oudenaarde/

De coöperatieve Vlapas, die lokale producten bundelt, lanceerde een online bestelplatform.
Ontdek het volledige aanbod via www.vlapas.be