×

5 goede Oudenaardse voornemens

om het nieuwe jaar in te gaan

Januari staat bekend als de maand van een nieuw begin en goede voornemens. Denk maar aan gezonder eten, meer bewegen of deelnemen aan Dry January. Elk jaar opnieuw klinken dezelfde voornemens. Waarom het dit jaar niet over een andere boeg gooien en een voornemen kiezen met een Oudenaards tintje? 

Deze Oudenaardse doelen zijn zeker haalbaar in 2024. Of je nu één doel van de lijst afvinkt of ze allemaal najaagt, 2024 belooft veel positiviteit in Oudenaarde.

Ga wandelen in de natuur

1. Ga wandelen in de natuur

Ga wandelen in de natuur

Ervaar de pracht van de natuur door een wandeling te maken in de mooie omgeving van Oudenaarde. Ontdek de rust van het Koppenbergbos, laat je betoveren door de weelderige landschappen van de Reytmeersen en omarm de kalme sfeer van Bos t'Ename. Met schilderachtige paden en adembenemende uitzichten biedt Oudenaarde een idyllisch decor voor een verkwikkende wandelervaring.

Koop bij lokale ondernemers

2. Koop bij lokale ondernemers

Koop bij lokale ondernemers

Ondersteun de lokale economie en ontdek de unieke charme tijdens een bezoek aan de vele Oudenaardse winkeltjes en boetieks in de stad. Deze ondernemers bieden een scala aan authentieke producten die niet alleen bijdragen aan de lokale gemeenschap, maar ook aan een duurzamere levensstijl. Proef ook eens van de rijke smaken van Oudenaardse streekproducten en laat je culinair inspireren. 

Breng eens een museumbezoek

3. Breng eens een museumbezoek

Breng eens een museumbezoek

Een museumbezoek in Oudenaarde is niet alleen een culturele verrijking, maar ook een boeiende reis door het verleden van deze erfgoedstad. Laat je inspireren door de rijke geschiedenis van Oudenaarde en breng in het najaar een bezoek aan de nieuwste tentoonstelling in het MOU, waar je de fascinerende wereld van Margaretha van Parma zal kunnen ontdekken. Daarnaast biedt ook het provinciaal erfgoedcentrum (PEC) in Ename vanaf de zomer een vernieuwde expo. Verwacht je aan een unieke kijk voor én achter de schermen van erfgoedland en Ename in haar glansrol! 

Neem vaker een moment voor jezelf

4. Neem vaker een moment voor jezelf

Neem vaker een moment voor jezelf

Gun jezelf vaker een moment van rust en ontspanning te midden van de heerlijke charme van Oudenaarde. Hier kun je in alle sereniteit genieten van een wandeling langs de Schelde, omringd door de historische pracht van de stad. Verwen je ogen met vergezichten aan de Donkvijver, waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Neem in Oudenaarde dat broodnodige moment voor jezelf en herlaad terwijl je geniet van de rustgevende omgeving van de Vlaamse Ardennen. Mag het iets actiever? Je kan in het Centrum Ronde van Vlaanderen - het hele jaar door - zelf je benen testen. Via prachtige fietsroutes trotseer je de iconische hellingen en kuitenbijters.

Spreek vaker af met vrienden

5. Spreek vaker af met vrienden

Spreek vaker af met vrienden

In het pittoreske Oudenaarde afspreken met vrienden is een absolute aanrader! Verken de gezellige cafeetjes en koffiebars die de stad te bieden heeft en geniet samen van een heerlijke kopje koffie, al dan niet gecombineerd met lekkernijen. Voor de liefhebbers van culinaire ervaringen zijn er talloze restaurants die meer dan de moeite waard zijn. Maak van jullie ontmoetingen memorabele avondjes uit, omringd door de gezelligheid van deze stad. Ongetwijfeld zorgt samen genieten van elkaars gezelschap in een sfeervolle setting voor fijne herinneringen!