Wij zijn superfier op de ondernemers van hier.
Want zij brengen onze stad tot leven, elke dag opnieuw.
Wil jij ook een verschil maken in deze uitdagende tijden?
Steun onze lokale helden en shop, eet & beleef de zomer in Oudenaarde.
#SamenLokaal #SamenSterk

LAATSTE NIEUWS

Wist je dat 1 orgaandonor tot 8 levens kan redden?
Registreer je vandaag nog als donor!
Dit kan zeer eenvoudig door de verklaring te ondertekenen op onze dienst burgerzaken of via ‘Mijn loket’ op onze website.

Van kot naar kot

Tentoonstelling leerlingen tekenacademie

Ontdek deze tentoonstelling ‘en plein air’!
De leerlingen presenteren hun beste werken van het voorbije schooljaar twee maanden lang in hun tuin of voor het raam.
Volg de grootse kunstroute in en rond Oudenaarde, Kruisem, Kluisbergen en ver daarbuiten!

Rond Ronse - doortrekking N60

Raadpleging bevolking

Op 17 mei 2019 heeft de Vlaamse Regering de startnota en de procesnota over het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Rond Ronse’ goedgekeurd. Nu zijn de inspraakreacties over de startnota verwerkt en is het planvoornemen verder uitgewerkt. Dit heeft geresulteerd in een scopingnota.

Over deze scopingnota en procesnota wordt de bevolking nu geraadpleegd van 9 juni 2020 tot en met 7 augustus 2020. De scoping- en procesnota en alle informatie over het openbaar onderzoek vindt u op www.rondronse.be.

Scoping- en procesnota voor het plan liggen tijdens die periode ook ter inzage in het Administratief Centrum Maagdendale. Gezien de maatregelen inzake de Corona-besmetting, is het noodzakelijk hiervoor eerst een afspraak te maken.

Inspraakreacties kunnen worden ingediend tot uiterlijk vrijdag 7 augustus 2020 via de website www.omgevingvlaanderen.be. Reageren kan ook per brief. Overhandig uw brief tegen ontvangstbewijs in het Administratief Centrum of verstuur de brief naar Departement Omgeving, afdeling Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en -projecten, Graaf de Ferrarisgebouw, Koning Albert II-laan 20 bus 7, 1000 Brussel.

Thuisblijvers hebben geen ongelijk. Om te ontspannen en met vrienden & familie te genieten van de aangename dingen van het leven, hoef je niet naar de andere kant van de wereld te reizen.

Er valt deze zomer vanalles te beleven in Oudenaarde. Ideaal om je vakantie hier door te brengen, veilig en dichtbij!

Hoe kunnen we de authentieke loods op het terrein van de voormalige Saffre Frères fabriek samen een nieuw leven geven? De verloederde industriële site wordt momenteel door projectontwikkelaar Revive omgetoverd tot een nieuwe, bruisende woonwijk.

De centraal gesitueerde loods met typische sheddakenstructuur (opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed!) blijft behouden. Hier willen we een ‘common’ van maken, een platform op maat van de buurt om samen dingen te doen en te maken. Hoe dit platform tot stand komt, en hoe het invulling krijgt, daarvoor hebben we jullie input en ideeën nodig.

Vast staat dat het een plek moet worden van ontmoeten en ondernemen, het kloppend hart van de buurt en bij uitbreiding van de ruimere omgeving.

Geef jouw idee via inspraak.oudenaarde.be

Land- en tuinbouwers hebben het in deze periode zeer druk met planten, oogsten en sorteren. Op ‘Help de oogst’ kunnen zowel land- en tuinbouwers hun vacatures plaatsen als geïnteresseerden zich kandidaat stellen om een handje te helpen.
Je kan onze land- en tuinbouwers ook helpen door lokaal te kopen. Via websites als ‘Recht van bij de boer’ en ‘Lekker Oost-Vlaams’ kan je heel wat lokaal aanbod bekijken. Op beide websites kan je je als landbouwer ook aanmelden en jouw producten verder bekend maken.

Via 'Meer lezen' vind je alvast een lijst met Oudenaardse landbouwers die thuisverkoop of levering doen.