Wegwerkzaamheden

15/10/2018

Op 1 oktober starten werken op het kruispunt Fietelstraat – Molenstraat om verkeerstechnische aanpassingen door te voeren. Het gaat om de vernieuwing van zowel riolering, rijweg en voetpaden.

  • aannemer : NV Vanden Buverie, Spildoornstraat 16 te 8792 Desselgem
  • kostprijs : 76.054,60 EUR excl btw
  • uitvoeringstermijn : 20 werkdagen
  • contactpersoon : werftoezichter Geert Van Driessche (055 33 51 86)

 

 

08/10/2018

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) geeft de Nederenamestraat (N46) een grondige opknapbeurt van aan het kruispunt met Boslos tot iets voorbij de Wallestraat. Het kruispunt met Boslos valt net buiten de werfzone. Ze vernieuwen de rijweg in asfalt en ook de deksels van de riolering in het wegdek worden vernieuwd en op hoogte gebracht. De fietspaden krijgen een nieuw laagje asfalt. In totaal vernieuwen ze meer dan twee kilometer fietspad en rijweg. 

AWV verwacht helaas sterke hinder. Het zal in de werfzone enkel mogelijk zijn om richting Zwalm te rijden.

24/09/2018

De aannemer RTS is op 24/09 gestart met de heraanleg van de parking van de sporthal; deze werken vormen het sluitstuk van de vernieuwing van het zwembad en de sporthal.

Het ontwerp voorziet een overzichtelijke parking waar extra aandacht wordt besteed aan voetgangers en fietsers. Zo wordt de sportsite ook te voet en met de fiets vlot en veilig bereikbaar. De nieuwe parking zal ook 6 mindervalidenplaatsen tellen.

De ingang van de parking wordt verplaatst naar de rechterzijde van het terrein.
Op die manier komt er langs de linkerzijde ruimte voor een nieuw fietspad en bredere voetpaden die de bezoekers van aan de Galgestraat naar de sporthal en de sportterreinen kunnen brengen.

Ter hoogte van de cafetaria van de vernieuwde sporthal wordt een terras aangelegd en naast de sporthal komt een multifunctioneel plein met grote waterdoorlatende tegels, groen en bomen.
De parking zelf wordt eveneens uitgevoerd in waterdoorlatende materialen om een maximale infiltratie van regenwater mogelijk te maken.

De heraanleg zal verlopen in 3 fases. Hieronder vind je een plan per fase met de impact die elke fase zal hebben op de toegang naar de sporthal en de sportterreinen en de parkeergelegenheid.
De sporthal en sportterreinen blijven toegankelijk tijdens de volledige heraanleg.
Alternatieve parkings zijn de parking aan het stadion, aan sportcentrum Recrean en de parking langs de Schelde.
Wie te voet of met de fiets komt, zal geen hinder ondervinden.

 

Fase 1 : 10 werkdagen (voorziene periode onder voorbehoud van wijziging 24/09 tem 5/10)
149 parkeerplaatsen beschikbaar

 

10/09/2018

De herinrichting van het St. Jozefsplein (met de Terkerkenlaan, Gelukstede en Galgenstraat) werd reeds gepland in de vorige legislatuur. Een subsidiedossier voor de riolering werd ingediend bij de VMM maar raakte pas in 2017 goedgekeurd. Het ontwerp hiervan zal dit jaar ter goedkeuring aan de gemeenteraad worden voorgelegd, de start van de werken is voorzien in 2019.

Voorafgaand aan deze belangrijke werken zal de Broekstraat (deel tussen Dijkstraat en Gelukstede) worden vernieuwd, dit om te vermijden dat er te grote debieten gemengd rioolwater zouden aansluiten op het nog aan te leggen rioolstelsel van het St. Jozefsplein.

De “weg- en rioleringswerken in de Broekstraat – fase 1: Dijkstraat tot Gelukstede”  starten maandag 10 september 2018.

  • Aannemer : NV Vindevogel, Neerrechemstraat 1 te 9770 Kruishoutem;
  • Kostprijs : 1.130.369,68 EUR excl btw;
  • Uitvoeringstermijn: 80 werkdagen;
  • Contactpersoon: werftoezichter Geert Vandriessche (Geert.Vandriessche@oudenaarde.be / 055 33 51 85)